Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Sarajevo Business Forum


  Srijeda, Maj 17. 2023

  10:00 h


Sarajevo Business Forum (SBF) je međunarodna investicijsko-poslovna konferencija koja se od 2010. godine pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kroz dosadašnjih 11 izdanja, uz podršku dioničara BBI banke: Islamic Development Bank (IsDB) Group, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB), Forum je izrastao u svjetski prepoznatljivu platformu za povezivanje domaćih, regionalnih i međunarodnih privrednih subjekata, uspostavu poslovne suradnje i jačanje sveukupnih privrednih odnosa privrednika Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Albanije sa investitorima i privrednicima iz cijelog svijeta.

12. Sarajevo Business Forum (SBF) će se održati 17. i 18.5.2023. godine u Congress & Convention Centru Hotela Hills (5*) Ilidža u Sarajevu. Strateški partner 12. Sarajevo Business Foruma je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. Cilj organizacije Foruma je kontinuirano poticanje privrednih aktivnosti, ohrabrivanje domaćih i privlačenje međunarodnih investicija, uz jačanje konkurentnosti privreda država regiona.

Sarajevo Business Forum dvanaesti put okuplja najutjecajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Glavna tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je regionalna saradnja i mogućnosti jačanja privrednih odnosa sa Evropskom unijom, o kojoj će ključni donosioci odluka iz regiona diskutovati već prvog dana Foruma. U fokusu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Business Foruma, bit će i infrastrukturni projekti i energetika u cilju boljeg povezivanja regiona u prevazilaženju svjetske energetske krize.

Osim online registracije za učešće, privrednici mogu prijaviti i postaviti svoje investicijske projekte iz različitih industrija, te nominovati kompanije ili pojedince za Sarajevo Business Bridge Awards.

Više informacija i registracija se može dobiti na linku.

Arhiva