Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Besplatna radionica Zašto biznis sektor treba brinuti o dezinformacijama


  Petak, Oktobar 28. 2022

  12:00 h


Udruženje građana i građanki "Zašto ne”, uz podršku CIPE-a (Center for International Private Enterprise), poziva na radionicu "Zašto biznis sektor treba brinuti o dezinformacijama” koja će biti održana 28. oktobra 2022. u Sarajevu, Hub Homework, u Kolodvorskoj ulici 12, a trajat će od 12 do 14 sati.

Radionica će okupiti predstavnike/ce biznis sektora iz cijele Bosne i Hercegovine, odnosno predstavnike/ce različitih kompanija, udruženja/unija poslodavaca i privrednih komora, kao i marketinških agencija, a kako bi razgovarali o gorućem problemu dezinformacija u javnom prostoru i njihovom uticaju na biznis zajednicu.
 
Cilj je radionice, prije svega, da podstakne razgovore o problemu dezinformacija iz ugla biznis zajednice, kao i da dovede do definisanja i mapiranja ovog problema i njegovih konkretnih manifestacija.

Kroz prezentaciju fact-checking portala Raskrinkavanje.ba, kao i diskusiju učesnika/ca, radionica će odgovoriti na pitanja zašto bi kompanije trebale brinuti o dezinformacijama, kao i šta su posljedice koje brendovi i kompanije trpe zbog njihovog postojanja.

U drugom dijelu radionice imat ćemo priliku čuti pozitivna rješenja koja na ovom polju već postoje u Slovačkoj i razmijeniti iskustva s našim partnerima iz udruženja "Konspiratori”, koje s biznis zajednicom u ovoj zemlji već nekoliko godina radi na borbi protiv dezinformacija i zaštiti brendova.

Potrebno je prisustvo potvrditi do 24.10.2022. godine na e-mail info@zastone.ba.

Arhiva