Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

12. Međunarodno sajam poduzetništva u Gračanici


  Srijeda, Septembar 20. 2023

  11:00 h


12. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „Grapos-expo" a čiji su organizatori Grad Gračanica i Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, dok je tehnički organizator BOMS-EXPO, ove godine će se održati na novoj lokaciji – Radna zona 1 (Branilaca grada bb) u periodu od 20. do 23. septembra.

Uz veliko prisustvo domaćih gračaničkih kompanija, program sajma osvježen je novim sadržajima, poslovnim forumima, panel diskusijama, radionicama, kulturno-umjetničkim programom u gradu te najvažnijim segmentom – prezentacijom gračaničke privrede.

Svečana ceremonija bit će upriličena 20. septembra od 11 sati. Očekuje se dolazak brojnih zvaničnika iz Bosne i Hercegovine ali i iz regiona. Sajamska manifestacija odvija se na 15.000m2 prostora, od čega je 5.000 zatvorenog i 3.000m2 otvorenog izložbenog prostora, na kojem će se predstaviti više od 120 domaćih i inozemnih izlagača.

Zahvaljujući jakoj poduzetničkoj aktivnosti, iskustvu organizatora, partnerskom odnosu među nosiocima projekta, dobroj pripremi, ali i sposobnosti da se prevaziđu poteškoće izazvane složenim uslovima, gračanički sajam izrasta u respektabilnu manifestaciju ove vrste.
 
Koncept sajma je izmjenjen u odnosu na prethodne godine, te je ove godine sajam isključivo izložbenog karaktera, sa dominacijom proizvodnih firmi iz metalne industrije, industrije hemije i nemetala,drvne, te građevinske industrije, sa posebnim fokusom na "high tech industry” preduzeća.

Planirano je predstavljanje niza projekta i tema poput "Inovativni caffe” (moderator prof Jahić Sead), „Dijaspora invest" (USAID), " Energetsaka tranzicija –lokalna perspektiva, dosadašnja iskustva  i planovi” (Prof. dr.Mirza Kušljugić, Damir Kapidžić) , "Megatrendovi digitalnog marketinga” (IMPACT) I sl., te se nadamo da će Vaša posjeta sajmu biti prilika da ostvarimo neke nove kontakte i znanja, ali i potvrdimo stare.
 

Arhiva