Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Webinar - korporativno volontiranje


  Četvrtak, Januar 28. 2021

  10:00 h


Korporativno volontiranje je sve prisutnije u modernim kompanijama i organizacijama. Znate li kako vaša firma ili organizacija može razviti ovaj koncept i tako se pribiližiti evropskim i svjetskim trendovima u ovoj oblasti?

Pozivamo vas da prisustvujete webinaru gdje ćete se upoznati sa korporativnim volontiranjem i mogućnostima koje postoje za razvijanje pograma za Vašu firmu ili organizaciju 28. januara, 2021. godine od 10:00 do 12:40, putem Zoom platforme.

Potrebno je da do ponedjeljka 25. januara 2021. godine potvrdite svoje učešće putem maila. Nakon Vaše potvrde, dobit ćete pristupne podatke za Zoom.

U okviru webinara prezentirat će se obrasci koje preduzeća mogu prilagoditi kako bi korporativno volontiranje bilo što kvalitetnije provedeno. Prezentiraće se i elektronska aplikacija koja, korak po korak, pokazuje kako da se uspostavlja i provodi sistem korporativnog volontiranja u preduzeću i organizaciji, ilustruje kako se razvija koncept korporativnog volontiranja i uspostavlja sistem po kojem to može postati ustaljena praksa. U toku prvog webinara pokazat će se pozitivne prakse iz Bosne i Hercegovine, prikazati koja je razlika između donacije i korporativnog volontiranja, objasniti se zakonske osnove za uvođenje korporativnog volontiranja.

Webinari se organizuju u okviru inicijative "Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u Bosni i Hercegovini" koju provodi lnstitut za razvoj mladih KULT u pratnerstvu sa Udruženjem poslodavaca FBiH a finansijski podržava Evropska unija.

Za učešće u webinaru kontaktirajte ena.krkalic@boram.ba, sofija.tovarovic@boram.ba.

Arhiva