Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Važnost digitalizacije i korištenja računalnih alata u pripremi proizvodnje namještaja


  Utorak, Mart 22. 2022

  11:00 h


Drvni klaster Hercegovina, u suradnji s partnerima, INTERA Tehnološkim Parkom i Privrednom komorom FBiH te kompanijom Hera d.o.o. Mostar, priprema jednodnevni događaj namijenjen promociji digitalizacije u drvnoj industriji i jačanju vještina mladih u pogledu korištenja računalnih alata u pripremi proizvodnje namještaja planiran za utorak, 22.3.2022. godine s početkom u 11:00 sati.

Program promotivnog događaja, koji će se održati u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka i putem Zoom platforme, fokusirat će se na važnost digitalizacije te primjere dobrih praksi u lokalnoj drvnoj industriji.

Kroz predavanja, razgovor i panel diskusiju, sudionicima će se približiti potreba za digitalizacijom proizvodnje, ali i trenutni stepen digitalizacije u članicama Drvnog klastera Hercegovina. Događaj će se dotaknuti i tema aktualnih za obrazovni sistem, odnosno uvođenje digitalizacije u srednje strukovne škole, a doprinijet će i jačanju kapaciteta mladih kroz praktičnu prezentaciju računalnog alata za tehničku pripremu proizvodnje namještaja, područja iz kojeg je nedavno uspješno završena višednevna obuka u organizaciji Drvnog klastera Hercegovina i spomenutih partnera. Upravo aktivnostima i rezultatima njihovog zajedničkog projekta, od kojih se posebno ističu aktivnosti vezane upravo uz digitalizaciju i korištenje računalnih alata, bit će posvećen dio programa događaja kako bi se široj javnosti prezentirali pozitivni učinci ovih aktivnosti, kao i mogućnosti za daljnji razvoj ovih segmenata drvne industrije.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku, a sudjelovanje je besplatno budući da su ove aktivnosti dio projekta „Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini" koji  je podržan u okviru EU4Business projekta u Bosni i Hercegovini.

EU4Business je projekt Europske unije, koji s ciljem jačanja ekonomije BiH potiče razvoj ciljanih sektora. Projekt je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Europska unija s 15 milijuna eura i Savezna Republika Njemačka s 1,1 milijun eura. Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH, koje podržava Vlada SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Arhiva