Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima u Zenici


  Utorak, Mart 12. 2019

  11:30 h


Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine održat će u utorak, 12. marta 2019. godine u Zenici radni sastanak predstavnika grupacija poslodavaca organiziranih na teritorijalnom prinicipu po kantonima, kao i grupacija poslodavaca organiziranih prema djelatnostima.

Na dnevnom redu sastanka bit će aktivnosti i djelovanje UPFBiH u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta u Federaciji BiH i BiH u cjelini.

Na sastanku će biti definirane ključne aktivnosti i načini djelovanja UPFBiH prema predstavnicima novoizabrane izvršne i zakonodavne vlasti, kako bi se donijele odluke i zakonska rješenja na različitim nivoima vlasti koje će u konačnici rasteretiti privredu i poboljšati poslovni ambijent.

Rješenja koja će poslodavci ponuditi predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na različitim nivoima vlasti u konačnici bi trebala olakšati poslovanje privrednim subjektima, potaknuti snažnije investiranje u infrastrukturu i realni sektor u BiH, ulaganje u nove tehnologije, zadržavanje kvalitetnih kadrova u BiH te smanjenju sive ekonomije.

Iz UPFBiH naglašavaju da žele konstruktivno djelovati i kroz dijalog, kompromisom doći do rješenja od kojih će koristi imati poslodavci, radnici, ali i država.

Arhiva