Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Online događaj Zelena hemija – izazovi i mogućnosti


  Srijeda, Decembar 08. 2021

  10:30 h


Projekat Okolinski prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama (POPs) u industrijskom i sektoru upravljanja opasnim otpadom u BiH kojeg finansira Švedska, a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) sa zadovoljstvom Vas poziva na interaktivni online događaj  Zelena hemija  –  izazovi i mogućnosti koji će biti održan u srijedu 8. decembra, 2021. godine u periodu od 10:30 do 12:30 sati.  

Događaj će okupiti predstavnike privatnog sektora, akademske zajednice, profesionalaca iz oblasti zelene hemije, predstavnika vlasti i niza drugih interesnih strana kako bi se povećao stepen razumijevanja koristi od implementacije rješenja iz oblasti zelene hemije.  Događaj će obuhvatiti:
• Koristi primjene principa zelene hemije
• Trenutne izazove i mogućnosti za usvajanje principa zelene hemije u BiH
• Dobre prakse i rješenja koje primjenjuje privatni sektor

Predviđena su uvodna obraćanja Eve Gibson Smedberg, šefice razvojne saradnje pri Ambasadi Švedske u BiH, Steliane Nedera, UNDP rezidentne predstavnice u BiH te Ahmeta Egrlića, predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH.  

Kako bi učestvovali, potrebno je izvršiti registraciju na email sofija.tovarovic@boram.ba te ćete dobiti pristupni link za događaj.  

Ukoliko Vam je potrebno više informacija o samom sadržaju događaja, molimo kontaktirate maila registry.ba@undp.org.

Nacrt dnevnog reda

Arhiva