Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

HACCP sistem - Uloga i značaj u prehrambenom sektoru


  Srijeda, Februar 14. 2018

  14:00 h


Privredna komora Kantona Sarajeva, u okviru programa unaprijeđenja institucijske i poduzetničke infrastrukture (poticaj i razvoj male privrede Ministarstva privrede Kantona Sarajevo) - Centra za poduzetništvo i inovacije poziva Vas na besplatnu radionicu na temu:

HACCP sistem - Uloga i značaj u prehrambenom sektoru 

14. februar, u prostorijama Privredne komore, sa početkom u 10.00 sati 

Svrha radionice je unapređenje znanja o praktičnoj primjeni HACCP sistema, bolje razumijevanje svrhe korištenja istog, te mehanizama proizvodnje hrane sa ovim instrumentima kontrole.
Radionica je namijenjena pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i radnicima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije, stručnjacima za DDD, uposlenicima državnih institucija (općinskim službama, inspektorima, itd.) i drugima koji su involvirani u prehrambeni sektor.

Ciljevi radionice:

  • Upoznavanje sa pojmomovima, komponentama i značajem HACCP sistema
  • Upoznavanje sa Codex Alimentarius-om
  • Upoznavanje učesnika sa namjenom HACCP sistema

Predavač: Anel Hurem, dipl.ing.poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim poslovima u prehrambenom sektoru, sa višegodišnjim iskustvom u vođenju radionica, konsultacije, implementacija i auditiranje HACCP sistema i ISO standarda.

Program radionice:

  • Zakonska regulativa BiH i HACCP sistem
  • Preduslovni programi za implementaciju HACCP sistema
  • DDD mjere i HACCP
  • Higijena, transport, povlačenje i opoziv proizvoda
  • Pojam HACCP sistema i principa na kojima je zasnovan

Detaljnije informacije o radionici možete dobiti na tel. 250-117,250-190,250-131, ili putem e-mail-a: lejlah@pksa.ba, irenac@pksa.ba, dinov@pksa.ba . Prijavu za učešće na radionici možete poslati na gore navedene mail-adrese ili na fax. broj 033/226-717 do 12. februara.

Za sve polaznike obezbjeđeno je osvježenje i lagani obrok, pisani materijal i potvrda o učešću na radionici.


Arhiva