Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive od 28. do 31. augustra


  Srijeda, August 28. 2019

  09:00 h


U Gradačcu spoj tradicije, gostoprimstva i najnovijih dostignuća. U četiri dana sajma, od 28. do 31. avgusta biće organizirane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Ove godine partneri Sajma šljive su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo poljoprivrede.

Tradicionalni, već 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 28. do 31. avgusta. Na najstarijem specijaliziranom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje se da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inozemstva.  U četiri dana sajma biće organizirane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. Kao i do sada, organizatori, Gradačački sajam, će se potruditi biti dobar domaćin kako bi dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima pružili priliku da se što bolje predstave javnosti.

Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi izloženih proizvoda na oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora. Na Sajmu će se održati savjetovanje o najnovijim znanstvenim dostignućima i primjeni novih tehnologija u sektoru proizvodnje i prerade hrane.

Poljoprivrednici će imati priliku saznati neke od najvažnijih informacija i preporuka za uspješno bavljenjem agrarom.


Arhiva