Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Horizont 2020 - Kako do bespovratnih sredstva za male i srednje firme 15. i 16.01.2019.


  Utorak, Januar 15. 2019

  10:00 h


Horizont 2020 - Kako do bespovratnih sredstva za male i srednje firme

Radionica za 20 učesnika

SARAJEVO 15. i 16. januar 2019.


Iskoristite 10 % popusta do 31. decembra

Radionica ima za cilj razvoj kompetencija i vještina u okviru programa Evropske unije Horizont 2020 sa fokusom na srednje i malo preduzetništvo - SME Instruments te pregled mogućnosti finansiranja iz EU fondova sa fokusom na pozive u okviru Horizon 2020, Erasmus+ i IPA II. Na radionici će biti predstavljeni otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih Horizon 2020 i IPA II projektnih prijedloga te će polaznici obuke imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani. Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima malih i srednjih preduzeća (MSP), mikro preduzeća, menadžmentu univerziteta, organizacija za podršku biznisu, agencija za podršku inovativnosti, udruženja poduzetnika i sl.

Praktična, "korak po korak” uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga: kako napisati svaki dio projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga. Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača i najvažnije kako postići izvrsnost u pisanju projektnog prijedloga.

Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o pisanju projekata. Vratit ćete se u svoje firme i organizacije kao stručnjaci za H2020, IPA2 i EIDHR programe sa naprednim vještinama koje će vam pomoći da savladate izazove iz stvarnih situacija, napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

Kome je radionica namijenjena
Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima srednjih i malih preduzeća (MSP), mikro preduzeća, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i sl.

Koristi za učesnike

Na obuci će biti predstavljeni otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih H2020 i IPA II projektnih prijedloga, te će polaznici obuke imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani.

Polaznici će naučiti: - o Horizont2020 programu - o ostalim projektima EU - kvalitetno pisanje projekata - o alatima za pisanje projekata - o metodama ocjenjivanje projekata - razvoj inovativnih ideja  

Metodologija radija

Radionica je osmišljena kao potpuno interaktivna sa maksimalno 20 učesnika te dizajnirana na način da svaki učesnik može iznijeti konkretan problem i dobiti prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju. Tematika seminara je kombinacija teorije i prakse kroz niz praktičnih primjera i vježbi. Predavač koristi raznovrsnu i savremenu metodologiju rada: individualni i timski rad, rad na stvarnim projektima, studija slučaja, demonstracija i slično.

Trener
mr. sc. Boško Nektarijević MBA
Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na „Solvay Brussels School of Economics and Management", Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard univerzitetu u SAD. Radio je kao izvršni direktor EU Acesss iz Brisela, zatim je vodio Balkansku bezbjednosnu mrežu. Bio je na različitim pozicijama u EU institucijama, a trenutno je „Coach" u EASME (Izvršnoj agenciji za mala i srednja preduzeća) i trening ekspert za REA ( Izvršna agenciju za istraživanje). Vodio je R&I saradnju EU – Turska, Balkan i zemalje Mediterana.

Više od 15 godina drži predavanja o pripremi i implementaciji EU projekta, kako unaprijediti liderske sposobnosti i kako da organizacije sa Balkana razviju svoj potencijal i da maksimalno iskoriste EU fondove. Napisao je 6 uspješnih Horizon2020 projekata.


Mjesto i vrijeme održavanja:
SARAJEVO - 15. i 16. januar 10-16h, Hotel Hills Ilidža

Networking
Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat
Po završetku seminara učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

Cijena
Redovna cijena: 495 KM + PDV
Cijena sa 10 % popusta za rane prijave do 31. novembra: 445 KM + PDV

Cijena uključuje:
  • Stručna predavanja predavača
  • Materijali koji pokrivaju seminar
  • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte
  • Izdavanje ETA certifikata
  • Ručak i kafe pauze

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.

Više informacija i prijave


Arhiva